Eindexamenconcert 11 juni

Mijn Bachelor Eindexamenconcert zal plaatsvinden op 11 juni in De Toonzaal van ‘s-Hertogenbosch. U kunt binnenlopen v.a. 20:15, het examen begint om 20:30.  

Ik vind het belangrijk om je als veelzijdige klarinettist te presenteren op je eindexamen. Daarom heb ik ervoor gekozen om uit verschillende ‘stijlperiodes’ te spelen. Een bekend impressionistisch werk van Claude Debussy, een modern werk geschreven door de Nederlandse componist Rudolf Escher en een Romantisch (vrij onbekend) Concerto  van Gerald Finzi. Centraal in alle werken is de Lyriek in de muziek. Letterlijk vertaald betekend lyriek ‘dat wat gezongen wordt’. 

In tegenstelling tot de andere twee werken heb ik ervoor gekozen om tenminste één bekend klarinetwerk te programmeren. De Première Rhapsodie van Debussy is een impressionistisch werk. De belangrijkste aspecten van het impressionisme zijn ‘de gerichtheid op de beleving van het moment met de nadruk op indrukken en sfeer’.  De Lyriek (impressie)  die  Debussy wil oproepen is een primair doel in dit werk maar ook in zijn andere composities.

Het programma

– C.Debussy Première Rhapsodie  piano: Martien Maas

– R.Escher Clarinet Sonata   klarinet solo

– G.Finzi Clarinet Concerto Op.31   Klarinet en strijkorkest o.l.v. Roberto Genova

Voor mijn examen speelt Hilleke de Groot, fluitiste, haar Bachelor Eindexamen met als thema ‘Vogels’. Zelf zal ik meespelen in haar Peter en de Wolf kwintet. Meer informatie over haar eindexamen vindt u op www.hillekedegroot.nl

U bent van harte welkom om  beide Eindexamenconcerten te komen bezoeken! GRATIS entree.

De Toonzaal
Prins Bernhardstraat 4-6
5211 HE ‘s-Hertogenbosch
www.detoonzaal.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *